loader image

Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis vzw

Search
Close this search box.

Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis

Missie

Het AVG-Carhif, opgericht in 1995, is een archief- en onderzoekscentrum met focus op vrouwen-, gender- en seksualiteitsgeschiedenis.

We bewaren en valoriseren erfgoed van organisaties en personen die werken rond gelijkheid m/v/x. Als partner van het Fonds Suzan Daniel staan we daarbij in voor de bewaring van archieven uit de lesbische beweging.

Doorheen onze werking belichten we de geschiedenis van een brede emancipatiebeweging en we tonen hoe het denken over gender (mannelijkheid en vrouwelijkheid) evolueert doorheen de tijd.

Het AVG is tweetalig en pluralistisch en wordt structureel gesubsidieerd door het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen.

Centraal in onze werking:

  • Erfgoed van de vrouwen- en feministische beweging en van personen en organisaties die werken rond gender bewaren, ontsluiten en ter beschikking stellen voor studie en onderzoek.
  • Wetenschappelijk onderzoek in vrouwen-, gender- en seksualiteitsgeschiedenis verrichten en stimuleren en onderzoek.st.ers in dit domein ondersteunen.
  • Via publicaties, tentoonstellingen en andere projecten een breed publiek laten kennismaken met dit erfgoed en onderzoek.