loader image

Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis vzw

Search
Close this search box.

Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis

Leeszaal

Het raadplegen van onze publiekscatalogus is de eerste stap in je zoektocht (onder ‘Online catalogus‘ vind je meer uitleg). De tweede stap zal vaak een bezoek aan de leeszaal zijn, om het materiaal dat je interesseert in te kijken. We ontlenen immers geen boeken of andere stukken, behalve voor tentoonstellingen.

Maak een afspraak

We vragen om zeker bij een eerste bezoek een afspraak te maken. Zo ligt wat je nodig hebt al klaar.

Materialen aanvragen

Om bibliotheekmaterialen, foto’s en affiches aan te vragen, geef je de lignummers uit de catalogus door.  Recente werken in vrouwen- en gendergeschiedenis staan in de leeszaal in open rek.

Voor archieven raadpleeg je de inventaris die als pdf bij de beschrijving in de catalogus is gevoegd. Bezorg ons de inventarisnummers die je interesseren. Vind je geen pdf-inventaris? Dan is de inventarisatie nog niet helemaal rond, maar bestaat er vaak wel een voorlopige lijst. Neem contact en we helpen je verder.

Scanning on demand is mogelijk voor kleine hoeveelheden materiaal, voor onderzoekers die moeilijk ter plaatse kunnen komen.

Vind je niet wat je zoekt? We zetten je per telefoon of mail graag op weg.

Waar vind je de leeszaal?

In het Amazone-gebouw, onze thuishaven, zijn nog andere organisaties gevestigd. Vanuit de inkomhal van het hoofdgebouw loop je rechtdoor, door de glazen deuren naar de binnentuin. Je vindt ons in het gebouw aan de overzijde daarvan.

Meld je aan op het gelijkvloers (bureau rechts) en we begeleiden je naar de leeszaal (tweede verdieping).

Leeszaalreglement, bruiklenen, reproducties

Het leeszaalreglement vind je hier:

Wil je materiaal in bruikleen nemen voor een tentoonstelling of heb je reproducties nodig voor een publicatie of een ander project? Neem contact om meer te weten over de mogelijkheden en voorwaarden.

Openingsuren

Maandag tot vrijdag, van 9u tot 17u.