loader image

Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis vzw

Search
Close this search box.

Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis

Forum voor gendergeschiedenis

Het Forum voor Gendergeschiedenis werd in 2008 opgericht op initiatief van het AVG. Voluit heet het: Forum voor Belgisch onderzoek in vrouwen-, gender- en seksualiteitsgeschiedenis. Het biedt onderzoekers die zich bezighouden met deze thema’s een plaats waar ze hun lopend onderzoek aan elkaar kunnen voorstellen en stimuleert de contacten tussen beginnende en ervaren onderzoeksters..

Naast de intellectuele meerwaarde van het initiatief, kan het dienst doen bij het voorbereiden en wederzijds ondersteunen van nieuwe onderzoeksprojecten, het vinden van kanalen voor publicatie en de positionering van het Belgisch onderzoek in een ruimere internationale context.

Het Forum kan tot slot ook een spilfunctie vervullen in de ontwikkeling van interuniversitaire initiatieven op het vlak van onderwijs in gendergeschiedenis, zoals het organiseren van ‘intensive courses’ voor master- en doctoraatsstudenten, het uitnodigen van buitenlandse specialisten voor ‘masterclasses’ en het ondersteunen van activiteiten in de context van ‘doctoral schools’.

Nieuwsbrief

Het AVG stuurt maandelijks een Forum-Newsletter uit, met nieuws over calls, publicaties, conferenties enzovoort. Inschrijven kan hier.