loader image

Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis vzw

Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis

Expo “Vrouwen vrij, een andere wereld” in Charleroi, 02/03 – 23/03/2023

Op initiatief van de stad Charleroi en het collectief Femmes de mars, is de tentoonstelling “Vrouwen vrij, een andere wereld: het feminisme van de jaren 1970 in België” tot en met 23 maart te zien in Charleroi Danse.

Toegang is gratis.

Met die feministische acties als vertrekpunt verkent ‘Vrouwen vrij, een andere wereld’ een niet zo ver verleden waarin de ongelijkheid tussen vrouwen en mannen nog erg uitgesproken was. Tal van sprekende tijdsdocumenten doen nadenken over de weg naar maatschappelijke gelijkheid en de obstakels die nog steeds bestaan. Want al is er merkbaar vooruitgang geboekt, heel wat eisen en analyses uit de jaren 1970 zijn nog brandend actueel.

Bij de tentoonstelling hoort ook een pedagogisch dossier.

Praktische info

Van 02/03 tot 23/03/2023
Open van maandag tot vrijdag 13u-17u
Charleroi Danse
Boulevard Pierre Mayence, 65c
6000 Charleroi
Vrije toegang

De tentoonstelling is ook toegankelijk voor en na de voorstellingen van Charleroi Danse.