loader image

Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis vzw

Search
Close this search box.

Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis

Vrouwen- en gendergeschiedenis per periode

Diotima

Taal: Engels
Diotima (°1995) brengt materiaal samen voor de studie van de positie van de vrouw in de Klassieke Oudheid : de website bevat artikels, thematische bibliografieën, afbeeldingen en linken…

EuGeStA : European network on Gender Studies in Antiquity

Talen: Frans, Engels
EuGeStA is een Europees netwerk van internationaal onderzoek over gendergeschiedenis in de Oudheid. Het netwerk bevordert contacten en uitwisselingen tussen verschillende onderzoekers, doctorandi en studenten en er worden colloquia georganiseerd.

Epistolae : Medieval Women’s Latin Letters

Taal: Engels
De website geeft toegang tot een collectie van brieven die geschreven zijn en ontvangen werden door vrouwen in de Middeleeuwen (van de 4de tot de 13de eeuw). De brieven in het Latijn zijn voorzien van een Engelse vertaling, een biografische nota en een korte beschrijving van het onderwerp en/of de historische context.

Feminae : Medieval Women and Gender Index

Taal: Engels
Een uitgebreide bibliografie van publicaties met betrekking tot vrouwengeschiedenis van de Middeleeuwen.

Société Internationale pour l’Étude des Femmes de l’Ancien Régime – SIEFAR

Talen: Frans, Engels
De SIÉFAR, opgericht in 2000, wil het onderzoek naar de geschiedenis van de vrouw in de periode van de Middeleeuwen tot de Franse Revolutie aanmoedigen en bekend maken. De website bevat adressen en publicatielijsten van onderzoekers, en een agenda met colloquia en andere evenementen in Frankrijk en daarbuiten rond vrouwengeschiedenis in het Ancien Régime.

Women working, 1800-1930 (VSA)

Taal: Engels
De website biedt een digitale verkenning van de impact van vrouwen op het economische leven van de Verenigde Staten tussen de jaren 1800 en de Grote Depressie. Het materiaal is samengebracht uit de online onderzoekscollectie van de Universiteit van Harvard.