loader image

Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis vzw

Search
Close this search box.

Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis

Encyclopédie d’histoire des femmes en Belgique, 19e et 20e siècle

De 165 thematische lemma’s uit de Encyclopédie d’histoire des femmes belichten op een heldere en toegankelijke manier tal van aspecten uit de politieke, sociale, economische, culturele … geschiedenis die verband houden met de maatschappelijke positie van vrouwen. Ze tonen ook de invloed van vrouwen en vrouwenorganisaties op de langzame democratisering die de Belgische samenleving doormaakte. Ze biedt zo een prachtige synthese van de thema’s, strategieën en tussenstappen die de weg markeerden naar meer gelijkheid tussen vrouwen en mannen.

De Encyclopédie d’histoire des femmes is bij uitstek een collectief werk: er werkten 70 specialisten aan mee. De leiding was in handen van historicae Éliane Gubin (professor emerita aan de Université Libre de Bruxelles) en Catherine Jacques (leerkracht, wetenschappelijk medewerkster aan de Université Libre de Bruxelles), in samenwerking met Claudine Marissal (AVG-Carhif).

Éliane Gubin, Catherine Jacques, Claudine Marissal, Encyclopédie d’histoire des femmes en Belgique, 19e et 20e siècle, Racine, 2018.

Meer op de website van Racine.