loader image

Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis vzw

Search
Close this search box.

Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis

Vrouwen en mannen ten oorlog, 1914-1918

Dit pedagogisch instrument voor gebruik in de klas biedt kant-en-klaar lesmateriaal over de oorlogservaringen van vrouwen en mannen tijdens de Eerste Wereldoorlog. Het instrument hoort bij de gelijknamige rondreizende tentoonstelling. Leerkrachten kunnen het gebruiken om gender te integreren in een les over de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog.

Het dossier bestaat uit 15 didactische fiches (met opdrachten voor de leerlingen en contextinformatie gebaseerd op recent historisch onderzoek) en tientallen originele documenten (reproducties van affiches, postkaarten en foto’s, brieffragmenten, citaten uit recente wetenschappelijke publicaties, cijfers…).

Je kan het dossier hier gratis inladen in lage resolutie.

Wie het dossier in hoge resolutie wenst te onvangen, kan dit aanvragen via mail.