loader image

Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis vzw

Search
Close this search box.

Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis

Gender@war 1914-1918: vrouwen en mannen ten oorlog

De tentoonstelling “Gender@war 1914-1918 : vrouwen en mannen ten oorlog” toont hoe ingrijpend de Eerste Wereldoorlog de levens van vrouwen en mannen wijzigde: hun mobilisatie in dienst van de oorlog, het geweld waarmee ze werden geconfronteerd, de breuken in het gezin en op het werk … De rijk geïllustreerde tentoonstelling belicht België, Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië. Met haar originele en vergelijkende benadering doet ze stilstaan bij de gevolgen van gewapende conflicten op de positie van vrouwen en mannen in de samenleving.

Bij de tentoonstelling horen een boek en een pedagogisch dossier.

De tentoonstelling stond van 9/9/2015 tot 3/1/2016 opgesteld in het BELvue museum te Brussel en reisde daarna rond. Geïnteresseerd om “Gender@war 1914-1918” te ontlenen? Raadpleeg het presentatiedossier:

Met de steun van