loader image

Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis vzw

Search
Close this search box.

Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis

Miet Smet, drie decennia gelijkekansenbeleid

Op vraag van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen, werkte het AVG in 2009 aan een ‘gelijkekansenbiografie’ van Miet Smet, gebaseerd op een aantal interviews. Miet Smet drukte haar stempel op het Belgische beleid rond de gelijkheid van vrouwen en mannen, eerst als staatssecretaris voor Maatschappelijke Emancipatie en vervolgens als minister voor het Gelijkekansenbeleid. Geweld op vrouwen, genderneutrale functieclassificaties, de loonkloof, de vertegenwoordiging van vrouwen in adviesraden… zijn thema’s die door Miet Smet voor het eerst op de politieke agenda werden geplaatst. Dit boek biedt een overzicht van Miet Smets carrière, met het accent op haar verwezenlijkingen inzake de gelijkheid van vrouwen en mannen.

Het boek is gratis beschikbaar, in het Nederlands en het Frans, bij het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen, dat het ook als download aanbiedt op zijn website.

Cockx Romy, Miet Smet : drie decennia gelijkekansenbeleid, Brussel, Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen – AVG/Carhuf, 2009, 147 p.