loader image

Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis vzw

Search
Close this search box.

Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis

Éliane Vogel-Polsky, een vrouw met overtuiging

Op vraag van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen nam het Archiefcentrum voor Vrouwengeschiedenis eind 2006 – begin 2007 een reeks interviews af van Eliane Vogel-Polsky. Deze gerenommeerde juriste, gespecialiseerd in arbeidsrecht en sociaal recht, ijverde gedurende meerdere decennia op nationaal en internationaal niveau voor de gelijke behandeling van vrouwen op de arbeidsmarkt, voor politieke gelijkheid en voor pariteit. Prof. Eliane Gubin (ULB-AVG) schreef in samenwerking met Catherine Jacques (ULB) op basis van deze interviews een geïnspireerde biografie over Eliane Vogel-Polsky. Ze geeft een helder beeld van de grote etappes in het parcours van Vogel-Polsky en van haar juridische denkkader.

Het boek is beschikbaar in het Nederlands, het Frans en het Engels, en gratis te verkrijgen bij het Instituut voor de gelijkheid van vrouwen en mannen (op papier, of als Pdf).

Eliane Gubin, Éliane Vogel-Polsky, een vrouw met overtuiging. Brussel, Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen – AVG/Carhif, 2007. – 176 p.