loader image

Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis vzw

Search
Close this search box.

Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis

Tentoonstelling “The Manx Cat Project” (Amazone, Brussel, 14-29/03/2024)

Het Manx Cat Project bestaat uit 5 toneelstukken gebaseerd op archiefcollecties in het AVG, het Mundaneum en het Fonds Suzan Daniel.

In 2022 bracht Écarlate La Compagnie een team van scenaristen, regisseurs en actrices samen om toneelstukken te maken gebaseerd op vijf vrouwen: Adèle Hauwel, de advocate Éliane Vogel-Polsky en de markante vrouwen van FN Herstal, Suzan Daniel/Suzanne De Pues, Marie Denis en het Maison des femmes de Bruxelles en Nèle Marian (de eerste Belgisch-Congolese dichteres).

De foto’s werden genomen door fotografe Milva Ghenda tijdens de optredens op het 2022 Fame festival. Ze zullen te zien zijn in de gangen van de vzw Amazone van 14 tot 29 maart 2024, samen met bijkomende informatie over het project en zijn historische context.

Je vindt ook enkele teksten van het Manx Cat Project in onze collecties en bij het begin van de tentoonstelling aan de balie van Amazone. Als je het boek bij ons wilt lezen, neem dan contact met ons op via info@avg-carhif.be.