loader image

Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis vzw

Search
Close this search box.

Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis

Mannen en vrouwen: gelijkheid als een uitdaging

Themarondleiding in het BELvue museum

Het BELvue museum, museum voor de geschiedenis van België, nodigde het AVG uit om een thematische rondleiding te ontwikkelen met focus op de geschiedenis van (on)gelijkheid van vrouwen en mannen in de Belgische samenleving.

Het jonge België dat in de 19de eeuw vorm kreeg was een ongelijke samenleving. Sociale klasse en/of sekse bepaalden in sterke mate iemands sociale en politieke rechten, net als zijn/haar mogelijkheden die binnen het gezin, op school en op het werk. Tijdens de twee volgende eeuwen ging de democratisering van de samenleving gepaard met een geleidelijke gelijkschakeling van de rechten.

De rondleiding belicht die langzame evolutie aan de hand van de vaste collectie van museum BELvue. Ze gaat in op de argumenten voor verandering en doorbreekt heel wat vastgeroeste ideeën over de leefomstandigheden van vrouwen in het verleden.

De rondleiding is gemaakt voor scholen en volwassenengroepen.

Praktische informatie en reserveren bij het BELvue museum.