loader image

Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis vzw

Search
Close this search box.

Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis

Vrouwen in de geschiedenis: inzetten op gelijkheid

De geschiedenis van vrouwen schrijven en vertellen

Nog al te vaak wordt een vertekend beeld gegeven van de rollen die vrouwen en mannen in de geschiedenis hebben gespeeld. Mannelijke figuren zijn dan in de meerderheid en spelen de hoofdrol of enige rol. Het lijkt alsof zij alleen geschiedenis schreven en vrouwen tweederangsfiguren waren die geen vermelding verdienen. Die kijk verdient bijstelling: er is wel degelijk te vertellen over de rol van vrouwen doorheen de geschiedenis. En dat draagt meteen bij aan het ontkrachten van een aantal stereotypes.

Tijd voor een andere geschiedenis!

Bekijk hier de presentatie