loader image

Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis vzw

Search
Close this search box.

Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis

Women changing the world

Women changing the world zoomt in op de geschiedenis van de Internationale Vrouwenraad (IVR), de oudste nog bestaande internationale vrouwenorganisatie. Het AVG deed daarvoor onderzoek in de archieven van de IVR, die het bewaart. De interne geschiedenis van organisatie staat centraal, met het accent op de periode na de Tweede Wereldoorlog. Haar geografische ontplooiing van een ‘westerse’ tot een echt internationale organisatie, het profiel van de bestuursleden en de interactie met internationale gouvernementele organisaties, komen aan bod. De publicatie belicht ook de standpunten die de IVR innam en de strategieën die de organisatie aanwendde om stand te houden in een snel evoluerende internationale context.

Leen Van Molle and Eliane Gubin (eds.), Women changing the world : a history of the International Council of Women, Brussels, Editions Racine, 2005, 241 p. ISBN 2-87386-400-1.