loader image

Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis vzw

Search
Close this search box.

Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis

Vers une democratie paritaire : analyse des élections communales et provinciales du 8 octobre 2000

Op weg naar een paritaire democratie

Het AVG maakte in 2001 een genderanalyse van de resultaten van de gemeente- en provincieraadsverkiezingen van 8 oktober 2000. Het was daarbij de bedoeling een balans op te maken van de deelname van vrouwen aan het verkiezinsgproces. De publicatie is in pdf te vinden op de website van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen. De opdracht voor de studie kwam van toenmalig federaal minister belast met het gelijkekansenbeleid, Laurette Onkelinx.

Claudine Marissal, Ingrid Hansen ; Eliane Gubin, Leen Van Molle (o.l.v.), Op weg naar een paritaire democratie: analyse van de gemeente- en provincieraadsverkiezingen van 8 oktober 2000, Brussel, Federaal Ministerie van Tewerkstelling en Arbeid. Directie van de Gelijke Kansen ; AVG-Carhif, 2001, 155 p.