loader image

Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis vzw

Search
Close this search box.

Archief- en Onderzoekscentrum voor Vrouwengeschiedenis

Répertoire des sources du féminisme en Belgique

Bronnen voor de geschiedenis van de vrouwenbeweging in België

In opdracht van de federale minister belast met het gelijkekansenbeleid zagen in 1993 en 1994 twee bronnenrepertoria voor de geschiedenis van de vrouwenbeweging het licht: één van archieven en één van de feministische en de vrouwenpers. Deze twee repertoria lagen aan de basis van de oprichting van het AVG-Carhif.

Els Flour, Catherine Jacques, Claudine Marissal; Eliane Gubin, Leen Van Molle (o.l.v.), Bronnen voor de geschiedenis van de vrouwenbeweging in België : repertorium van de feministische en de vrouwenpers 1830-1994, Brussel ; Inbel, 1993 (2 delen).

Els Flour, Catherine Jacques, Claudine Marissal; Eliane Gubin, Leen Van Molle (o.l.v.), Bronnen voor de geschiedenis van de vrouwenbeweging in België : repertorium van archieven 1830-1993, Brussel: Inbel, 1993. – 339 p.